Nasza

filozofia

Robimy to co lubimy

i zarażamy tym innych.

Produkcja lodów to nie tylko kwestia

wymieszania JAKICHŚ składników, w JAKIŚ sposób.

Produkcja naszych lodów to:

STARANNIE DOBRANE SKŁADNIKI

Produkty mleczne z wyselekcjonowanych źródeł, prawdziwe owoce, holenderskie kakao, włoska czekolada, a także wiele innych składników lokalnych oraz sprowadzanych przez nas bezpośrednio z Włoch (min. kasztany jadalne z Toskanii, pistacja z Sycylii, orzechy laskowe z Piemontu, orzech włoski z Sorrento, figa indyjska z Sycylii…);

ZDECYDOWANE NIE DLA SZTUCZNYCH EMULGATORÓW, ZAGĘSTNIKÓW, BARWNIKÓW, DODATKÓW oraz DLA MARGARYNY I OLEJU PALMOWEGO

Wierzymy, że to co dobre = naturalne. Tak jak żadne sztuczne aromaty nie są w stanie zastąpić zapachu i smaku domowego ciasta, tak nic nie zastąpi zapachu i smaku gotowanego prawdziwego mleka, roztapianego masła i czekolady, których używamy do produkcji naszych wyrobów.

WŁASNA RECEPTURA

Zgodna z włoskimi kanonami, wypracowana przez nas w wyniku wieloletnich badań i eksperymentów. Naszą recepturę i doświadczenie mieszamy każdego dnia z wyobraźnią - stąd też oferujemy nieskończoną listę nietuzynkowych i egzotycznych smaków.

MIŁOŚĆ

Do tego co robimy - cukiernictwo jest naszą ogromną pasją. Jesteśmy pierwszymi i największymi smakoszami naszych wyrobów. W produkcję lodów wkładamy cały nasz zapał i energię - oferujemy naszym Klientom produkt, w który wierzymy.